Nieuws uit 2009

TNT-directie schoffeert personeel en vakbonden

De directie van TNT weigerde gisteren om te onderhandelen over de CAO-opdracht die het personeel aan de vakbond heeft meegegeven. “De directie toont geen enkel respect voor het personeel en ook niet voor de vakbond,” aldus Rob van der Post van het actiecomité Red de Postbode. “Bijna 2/3e van de leden heeft in een referendum voor deze CAO-inzet gestemd. Als je daar dan niet over wilt onderhandelen, respecteer je het personeel niet.”

Postbodes houden dapper hun poot stijf

De vakbondsleden van TNT-post verkiezen een normale looneis boven een baangarantie. Dat is de uitkomst van een ledenraadpleging die de vakbond organiseerde. SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen: “Ik vind dit een moedige en verstandige keuze van de postbodes. Want zelfs als de postbodes arbeidsvoorwaarden inleveren, zijn hun banen helemaal niet veilig. De CAO loopt namelijk tot 2012. En daarna staan er alsnog banen op de tocht. Als je dan nu instemt met loonverlaging, kan het zijn dat je na 2012 alsnog ontslagen wordt.”

Gesthuizen woedend over rijksaanbestedingen post

SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen is woedend over de gunning van de postverwerking door de overheid aan postbedrijf Sandd. Gesthuizen: “Sandd heeft mensen in dienst die nog niet eens het minimumloon verdienen. Volgens een nieuwe medewerker kreeg hij na twee uur werk, 9,3 kilo post en 67 adressen een bedrag van 3 euro en 77 cent. Dat komt neer op een loon van nog geen 2 euro per uur. Dat bedrag is schandalig weinig en ligt bovendien ver onder het minimumloon. Dat zou het kabinet niet moeten willen.”

Overig nieuws

Nieuws per jaar