CAO-voorstel TNT door alle postbonden verworpen

Na de postbodes van CNV en BVPP hebben ook de leden van de ABVAKABO met grote meerderheid het CAO-voorstel naar de prullenbak verwezen. Meer dan tweederde van de TNT’ers heeft zo duidelijk gemaakt geen zin te hebben in het inleveren van 15% loon. Ook bewijzen ze op deze manier niet te buigen voor treiterijen op de werkplek en dreigementen van massaontslagen.

Woordvoerder van het actiecomité Red de Postbode, Rob van der Post is trots: “Het is fantastisch om te zien dat de collega’s het aangedurfd hebben hun nek uit te steken en niet te zwichten onder de druk van alle dreigementen. Wij pikken het niet om door een Brusselse liberalisering langzaamaan naar de bedelstaf af te glijden.”

De dreigementen van TNT dat tot 10.000 mensen nu hun baan kunnen gaan verliezen, wijst hij resoluut van de hand: “Een krimpende markt openstellen voor concurrentie – nota bene met mensen die niet eens het minimumloon krijgen – was nooit ons idee, dat hebben ze in Brussel en Den Haag laten gebeuren. Een verziekte sfeer op de werkvloer worden wij niet beter van, dat heeft TNT laten gebeuren. En een uitgeklede CAO waardoor we langzaam veredelde krantenjongens worden, hebben we ook niet verzonnen, dat hebben de onderhandelaars van de vakbond en TNT bedacht. Maar dit is niet de tijd om elkaar voor rotte vis uit te maken.”

Het actiecomité stelt voor om gezamenlijk de pijlen op de politiek te richten. Van der Post: “En dan niet alleen samen met de SP, maar ook met vakbonden, ondernemingsraden en zelfs TNT. Tegen concurrentie op arbeidsvoorwaarden en voor datgene waar wij recht op hebben: een eerlijk loon en waardering voor een schitterend vak. Een breed front met maar één doel: Red de Postbode.”

CNV-leden leiden de strijd: CAO-voorstel weggestemd
Ook BVPP verwerpt CAO-voorstel