CNV-leden leiden de strijd: CAO-voorstel weggestemd

De leden van vakbond CNV hebben vandaag als eerste laten weten dat ze geen zin hebben om het kind van de rekening van de liberalisering van de postmarkt te worden. Rob van der Post, voorzitter van het actiecomité Red de Postbode: “Fantastisch dat de postbodes dit gedurfd hebben, ondanks de dreigementen. Nu de twee andere bonden nog, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we over enkele weken samen met de bonden de strijd kunnen inzetten voor een fatsoenlijk loon en goede arbeidsvoorwaarden.”

De CNV is de bond waarvan de leden als eerste konden zeggen wat zij vinden van het voorliggende CAO-voorstel. Vandaag werd bekend dat de leden het voorstel hebben afgewezen. Het CNV wacht de stemmingen bij de andere bonden af. Van der Post: “Ik hoop dat de leden van de andere bonden zich nu realiseren dat ze niet de enige zijn die hun nek uit durven te steken. Als we met zijn allen betere arbeidsomstandigheden eisen, dan staan we sterk. Mensen zijn de dreigementen van het bedrijf zat en vragen gewoon waar ze recht op hebben.”

In de komende weken wordt bekend wat de leden van de twee andere vakbonden van het CAO-voorstel vinden. Van der Post heeft er vertrouwen in: ”Mensen zijn het zat en laten zich niet langer chanteren door de baas. Dat hebben de postbodes van de CNV vandaag laten zien. Als alle werknemers van TNT samen optrekken, dan zullen we uiteindelijk aan het langste eind trekken.”