Ook BVPP verwerpt CAO-voorstel

Ook de postbodes van postvakbond BVPP hebben massaal ‘nee’ gezegd tegen een loonsvermindering van 15%. Maar liefst 70% van de bij deze bond aangesloten postbodes hebben aangegeven deze CAO niet te willen. Het actiecomité Red de Postbode is blij en trots tegelijk: “Twee van de drie bonden hebben laten horen zich niet te laten chanteren. De postbodes zijn niet bang om te strijden voor hun rechten. Dit is ook een ongelooflijke steun in de rug voor al die FNV-leden die nog twijfelen. Je collega’s durven ook hun nek uit te steken”, aldus Rob van der Post, woordvoerder van het actiecomité.

Vorige week werd al bekend dat de postwerkers die aangesloten zijn bij de CNV, het CAO-voorstel van vakbonden en TNT hadden verworpen en daar komt vandaag de vakbond BVPP bij. Dit nieuws wordt bekend op een dag dat de Tweede Kamer een voorstel van SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen verworpen heeft, waarin gevraagd wordt het stukloon in de post zo snel mogelijk af te schaffen. Van der Post: “Weer een gemiste kans. Het is juist het stukloon dat die concurrentie op loon veroorzaakt. Wij moeten concurreren met mensen die onder het minimumloon verdienen. Waarom staan de regeringspartijen dit toe? Maar wij laten ons niet kisten, we blijven doorvechten tot we ons recht halen.”

Binnenkort wordt ook bekend wat de postwerkers die lid zijn van vakcentrale FNV van het CAO-voorstel vinden.