Actiecomité Red de Postbode verontwaardigd over enquete TNT en OR

Het actiecomité Red de Postbode heeft verontwaardigd gereageerd op de actie van TNT en de Ondernemingsraad van het bedrijf omtrent de onlangs afgewezen cao. Gisteren ontvingen alle medewerkers van TNT een brief waarin hen werd gevraagd aan een enquete over de afgewezen cao mee te werken. "Op deze manier probeert het bedrijf tweedracht te zaaien onder de werknemers. De uitslag van de ledenraadpleging van de vakbonden was duidelijk: mensen wilden deze cao niet. De OR heeft niet het recht om op deze manier tussen de bonden en de werknemers te gaan staan." aldus woordvoerder van het actiecomite Rob van der Post.

Volgens Van der Post ondergraaft TNT op deze manier de geloofwaardigheid van de bonden. De steun die het bedrijf van de Ondernemingsraad krijgt is volgens hem onbegrijpelijk. "De OR hoort zich niet met vakbondszaken te bemoeien. Op deze manier stuurt men aan op moeilijkheden. De zaak is al gespannen - dit kan voor escalatie zorgen." Red de Postbode raad medewerkers aan de vragenlijst direct weg te gooien.