Actiecomite Red de Postbode woedend over plannen TNT

In de plannen van TNT die vandaag bekend worden gemaakt gaan veel arbeidsplaatsen verloren. Door de waarschijnlijke centralisering van de sortering zullen er veel minder mensen nodig zijn. Ook zullen er maar zo’n 15 bestelkantoren overblijven – dat zijn er op dit moment ruim 5 keer zoveel.

Rob van der Post, woordvoerder van het actiecomité Red de Postbode, reageert woedend. “TNT kondigt deze plannen aan terwijl het onderzoek van de vakbond naar alternatieven voor de onlangs afgewezen cao nog loopt. Zo ga je niet met elkaar om!” De vakbonden hebben aangegeven tot september
nodig te hebben om hun onderzoek af te ronden.

Van der Post: ”Wij als werknemers willen nog altijd dat er een ander, beter plan komt om ervoor te zorgen dat het bedrijf een goede toekomst heeft. Maar TNT lijkt op deze manier de deur in ons gezicht te smijten. Ik krijg nu veel mails van mensen die ontzettend boos zijn. De meesten zijn bereid tot actie over te gaan – want dit pikken ze niet.”