Oproep tot actie

Strijdmakkers van Red de Postbode,

Ook ik heb met verbazing zitten kijken naar het 20.00-uur journaal. Ik was verdoofd, en voelde kotsneigingen. De heer B. de Vries stond te vertellen dat er door postwerkers schaal-breed ingeleverd moet worden. In de namiddag heb ik nog gesproken met Edith Snoey van ABVAKABO/FNV over het feit dat dit nieuws al op Teletekst stond terwijl de bonden pas maandag een persconferentie zouden geven. Haar antwoord was voor mij helder. De vakbond praat pas maandag met de pers en niet eerder.

Zijn we belazerd?
Wie er gelekt heeft wist Edith niet. Ook zij was verbaasd dat dit nieuws op Teletekst stond. Ik geloofde haar, niet wetende dat om 20.00 uur de wereld in post-land er heel anders uit zou zien. Zelfs nu nog denk ik "dit is een B-film met slechte acteurs." En daar staan wij dan als personeel van TNT-post, aan de vooravond van een zeer slecht scenario. Zonder info van onze bonden, maar wel met het gevoel dat we belazerd zijn. Of dat ook zo is, zien we aanstaande maandag wel. Toch krijg ik dit ongeruste gevoel niet meer weg.

Wat nu?
“Wat nu?” zult u zich afvragen. Red de Postbode gaat door, juist nu, met of zonder de bonden. In de loop van de volgende week wil ik de leiders van onze actiecomités in het land spreken. Dit kan via de telefoon, maar ook via de mail.
Als wij elkaar kunnen treffen in Rotterdam zou dat nog beter zijn. De overige leden wil ik daarna spreken in een bijeenkomst op de bekende plek in Rotterdam. Wij moeten ons beraden op acties, dit laten wij niet over onze kant gaan, dat staat vast. Mensen die bij deze besloten bijeenkomsten aan willen schuiven kunnen zich opgeven bij mij op e-mailadres landelijkreddepostbode@gmail.com. Dat kan vanaf nu. Ook zou ik graag mensen willen hebben die mee willen werken aan de mobilisatie van mensen van TNT-post in het land.

Acties
Ik praat over acties en dan bedoel ik echte acties. De tijd van pappen ennathouden is voorbij. Hou er ook rekening mee dat als je bereid bent om mee te doen dit ook gevolgen kan hebben voor jullie. De macht van het getal moet winnen, en als ik zo de reacties lees in het gastenboek dan hebben jullie overtuigingskracht genoeg om nog meer mensen bijeen te krijgen. Ik wil met 10.000 TNT-post mensen op het Malieveld in Den Haag eindigen. Maar ik kan dat niet alleen, daar heb ik jullie voor nodig, ook de mensen die het actiecomité Red de Postbode nog niet kennen moeten wij erbij slepen. Iedereen binnen TNT-post moeten wij mobiliseren. Eenieder die werkt met een contract van meer dan 25 uur moeten wij gaan bereiken. Dit wordt een helse klus en zal veel energie vragen.

Red de Postbode: TNT-post moet zich schamen!
Het actiecomité Red de Postbode wil een duidelijk signaal afgeven aan de directie van TNT-post dat wat ons betreft de boel plat gaat. Wij laten ons niet uitmelken. Geen gedwongen ontslagen; nu niet, nooit niet. Geen cent inleveren, TNT-post moet zich schamen om zo met zijn mensen om te gaan.

Strijdmakkers, ik ga ervoor! wie doet er mee?

Vriendelijke groet,

Rob van der Post, woordvoerder Red de Postbode