TNT weigert wantoestanden op werkvloer op te lossen

De directie van TNT heeft niet gereageerd op de brief die de vakbonden hebben gestuurd over wantoestanden op de werkvloer. Die wantoestanden zijn bijvoorbeeld onterechte betermeldingen van personeel dat ziek is en het niet uitbetalen van overuren.

De bonden eisten voor 15 november een “glashelder signaal naar de medewerkers en de leidinggevenden” dat de problemen zouden worden opgelost. Dat signaal is uitgebleven. Sterker nog, in een reactie ontkent TNT de wantoestanden.

Verder hebben de bonden geëist dat er uiterlijk 1 december zichtbare verbetering moet zijn op de werkvloer. Zo niet, dan houden de bonden zich het recht voor om die verbetering op een door hen “te bepalen wijze af te dwingen.”

Deze opstelling van de directie van TNT getuigt niet van welwillendheid om de situatie voor het personeel te verbeteren. Het signaal van de directie lijkt mij dan ook glashelder. En het signaal is niet dat de problemen worden opgelost. In tegendeel: de directie ontkent de wantoestanden op de werkvloer en doet niks voor het personeel. Ik vind dat schandalig van de directie. Hoog tijd voor een tegenactie.

Sharon Gesthuizen