Red de Postbode in actie tegen verdere liberalisering postmarkt

Nederlandse postbodes demonstreerden vandaag in Brussel met ruim 500 Europese collega´s uit 18 Europese landen voor een moratorium op de liberalisering van de postmarkt. Uit Nederland waren zo’n 50 postbodes aanwezig, waaronder Rob van der Post, woordvoerder van Red de Postbode. Van der Post: “Ik ben er trots op dat de Nederlandse postbodes naar Brussel zijn afgereisd. Het is belangrijk om onze solidariteit te tonen. Maar het doet ons als TNT'ers ook goed om te merken dat alle werknemers uit de Europese landen voor hetzelfde doel strijden. Het is geweldig motiverend om hier met onze broeders uit heel Europa schouder-aan-schouder te strijden voor fatsoenlijke arbeidsomstandigheden en arbeidsvoorwaarden."

Brussel

Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen en Fractievoorzitter in het Europees Parlement Dennis de Jong waren namens de SP op de demonstratie. Sharon Gesthuizen sprak de demonstranten toe. “De liberalisering leidt in Nederland tot een puinhoop op de postmarkt. Conclusie: stop de liberalisering in jullie landen zolang het nog kan,” aldus Gesthuizen. Dennis de Jong sprak eerder op de dag op een bijeenkomst met de Europese vakverenigingen over het voorstel om een moratorium op de liberalisering in te stellen.

Hieronder een fotoverslag van de demonstratie: