Acties bij TNT sorteercentra in Rotterdam, Den Haag en Leiden

De SP heeft de afgelopen dagen actie gevoerd bij TNT vestigingen in Rotterdam, Den Haag en Leiden. Ondermeer Kamerleden Sharon Gesthuizen en Paul Ulenbelt deelden flyers uit en staken de TNT’ers een hart onder de riem. Gesthuizen: “Veel werknemers waren blij om ons te zien. In Rotterdam zijn we op de vestiging Koperstraat nog binnen geweest. Helaas maar kort want de teamcoach wilde ons niet op de werkvloer zien. Maar we hebben toch heel wat mensen gesproken en hun verhalen gehoord.” Volgens de SP is het van belang om de postwerkers bij te staan in hun strijd. Veel mensen geven aan dat de sfeer op de werkplek verziekt is en dat de werkdruk te hoog is.

Sharon Gesthuizen: “Het gaat ons dan ook niet om een confrontatie met TNT of met de leidinggevenden van dat bedrijf. Wij willen de werknemers laten zien dat we achter hen staan.” In de SP flyer staat de oproep aan alle werknemers om te strijden voor het behoud van de werkgelegenheid bij TNT. Nu er een einde gaat komen aan het stukloon bij de concurrenten en Netwerk VSP krijgt TNT weer lucht. En omdat het bedrijf zelf personeel zoekt is er geen enkele reden om te stellen dat er 15000 banen zouden moeten verdwijnen. Ook worden mensen opgeroepen om ernstige misstanden te melden bij de arbeidsinspectie. Daarbij valt te denken aan treiteren, het niet rekening houden met lichamelijke klachten of een te hoge werkdruk. De SP is bereid mensen hierbij te helpen.

De flyer en ander actiemateriaal zijn te bestellen via de mail De flyer is hier te downloaden