Acties bij sorteercentra TNT

Vanochtend om 5.30 uur stonden in Rotterdam, Nieuwegein en Leidschendam SP'ers aan de poorten van TNT om acties te voeren tegen de gedwongen ontslagen. SP Kamerleden Sharon Gesthuizen en Nine Kooiman waren aanwezig.

TNT

Nine Kooiman spreekt met TNT'ers over ontslagen collega's

"We hebben veel mensen gesproken en ze waren natuurlijk allemaal verschrikkelijk boos en verdrietig. Sommigen zaten te huilen van pure ellende," aldus Gesthuizen die initiatiefneemster is van Red de Postbode.

Afgelopen woensdag werden TNT'ers in verschillende vestigingen in een zeer kort gesprekje bedankt voor soms wel 30 jaar trouwe dienst. Of ze overmorgen hun pasjes in wilden leveren. Dat was het dan. In Rotterdam alleen kregen zo'n vijftig mensen het slechte nieuws te horen.
Veel mensen gaven aan graag actie te willen voeren met de vakbond.

Gesthuizen: "Het is echt van de zotte dat in Nederland wordt geaccepteerd dat mensen worden ontslagen om te worden vervangen door uitzendkrachten. De woede bij TNT'ers is voelbaar en dat is volkomen terecht!"