Gesthuizen: Beschuldiging werknemers zoveelste schoffering personeel door TNT-directie

De afgelopen dagen berichtte de Telegraaf over post die blijft staan. Dit zou voorkomen in steden als Rotterdam, Den Haag, Gouda, Delft en leiden. “Dit soort berichten horen wij via Red de Postbode helaas ook steeds vaker,” aldus SP Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen. “De werkdruk bij TNT begint onmenselijk te worden. De vertrouwde postbode wordt eruit gemikt en vervangen door flexwerkers. Daarmee gaat een schat aan ervaring verloren. Bovendien is het verloop onder de flexwerkers gigantisch. Dat gaat ten kostte van de kwaliteit van de bezorging. Ik hoor van postbodes dat ze zich nu soms schamen om het TNT-uniform te dragen, zeker als ze brieven moeten bezorgen die te laat zijn.”

Volgens de TNT-directie ligt de schuld voor het te laat bezorgen bij de postbodes. Die zouden met opzet brieven laten liggen en brieven terug gooien in de brievenbus. Gesthuizen: “Dit is de zoveelste schoffering van het personeel door het management. Laten we wel wezen: de meeste postbodes zijn dat in hart en nieren. Zij hebben niet gevraagd om de chaos die de concurrentie op de markt met zich meebrengt. En al helemaal niet om een massaontslag van 15.000 mensen.”

In een gesprek vanmorgen met TNT-directeur Gerard Aben, legt hij de verantwoordelijkheid neer bij de Area-managers van TNT. Gesthuizen: “Ik ben benieuwd hoe de TNT-directie het ontstane beeld gaat wegnemen.”