TNT’ers krijgen ondanks belofte bedrijf ontslag

Gisteren kregen meer dan 50 Rotterdamse het bericht dat ze per 1 oktober op straat staan. Ze kregen in een gesprek te horen dat ze ‘overcompleet’ zijn. SP-Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen: “Dit is een drama voor de werknemers en hun gezinnen. En dat ze ‘overcompleet’ zijn, gaat toch moeilijk samen met de TNT-campagne om flexibel personeel te werven.” Afgelopen maandag liet TNT de pers weten dat het bedrijf met de vakbonden nieuwe afspraken zou gaan maken. Het tempo van de reorganisatie zou lager komen te liggen wat betekende dat er gewacht zou worden met het ontslaan van mensen. Momenteel onderhandelen de vakbonden met TNT over de noodzaak van de ontslagen.

Gesthuizen: "Het is eigenlijk ongehoord. TNT zegt dat de plannen van de bonden om het aantal ontslagen te verminderen serieus worden onderzocht. Maar ondertussen vliegen er nu dus per 1 oktober al werknemers uit. Het lijkt erop dat TNT iets anders doet dan het bedrijf in de media zegt."

Morgenochtend staat de SP aan de poort van een aantal grote sorteercentra in ondermeer Rotterdam om de postbodes een hart onder de riem te steken.