SP steunt stakende postbodes in Helmond

SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen steunt de wilde staking die vanochtend bij postbedrijf TNT in Helmond is uitgebroken. “Dit was te verwachten. Als je mensen massaal de wacht aanzet, terwijl je aan de andere kant goedkope krachten binnenhaalt, dan komen mensen in verzet. Ik steun de postbodes dan ook van harte.” SP’ers zijn inmiddels onderweg om de postbodes een hart onder de riem te steken.

Sharon Gesthuizen bij een eerdere demonstratie van 'Red de Postbode'
Sharon Gesthuizen bij een eerdere demonstratie van 'Red de Postbode'

De werknemers hebben het werk neergelegd vanwege onderbezetting en hoge werkdruk. Gesthuizen: “Ik kan dat heel goed begrijpen. De vertrouwde postbodes worden bij TNT al langer onder druk gezet. Het is soms verschrikkelijk om te moeten meemaken dat je na 25 trouwe dienstjaren aan de kant wordt gezet. Maar voordat je eruit vliegt, mag je nog wel even een nieuwe flexkracht inwerken. De werkdruk die ontstaat is onmenselijk. Ik snap dat de postbodes dat niet pikken. En ik ben blij dat de vakbonden de staking steunen.”

De staking heeft ertoe geleid dat de directie heeft beloofd iets te zullen doen aan de hoge werkdruk. Half november vindt een nieuw overleg plaats tussen de TNT’ers en de directie. Dan zal bekeken worden in hoeverre de problemen zijn opgelost.