Gesthuizen en Roemer steunen massale staking postbodes in Den Haag

Sharon Gesthuizen spreekt postbodes toe

Meer dan 10.000 TNT’ers demonstreerden vandaag voor het hoofdkantoor van TNT in Den Haag. De vakbonden in de post hadden de staking uitgeroepen. De TNT’ers legden het werk neer voor fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden in de post en tegen het massa-ontslag. SP-Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen sprak de stakers toe. 'Het is geweldig dat jullie hier staan. Reken maar dat de hoge heren hierboven jullie goed kunnen horen.'

Gesthuizen riep de TNT’ers op om vol te houden. 'Dit massale protest is niet te negeren. Maar het betekent ook niet dat we in een keer gewonnen hebben. Daarvoor moeten we onze rug rechthouden en doorzetten; laat de politiek weten dat de liberalisering fout was, is en blijft.

Terwijl duizenden banen van fulltime postbezorgers op de tocht staan, wordt in de postmarkt intussen volop personeel gezocht. Andere bedrijven ontduiken met stukloon nog altijd het minimumloon en TNT zelf zet uitzendkrachten en flexwerkers in om het werk van de mensen die worden ontslagen over te nemen. Sharon Gesthuizen: 'Als TNT verstandig is dan luistert het bedrijf naar de werknemers en bindt het samen met hen de strijd aan tegen de uitbuiting in de postmarkt die de liberalisering over deze mensen heeft afgeroepen.'

De vakbonden gaan opnieuw staken op donderdag 25 en vrijdag 26 november.


Emile Roemer tussen de stakende postbodes