Steun voor landelijke staking TNT-ers

De vakbonden in de post hebben een landelijke staking aangekondigd tegen het geplande massa-ontslag in de post. De staking vindt plaats van 15 november 23.00 uur tot 16 november 23.00 uur. Actiegroep Red de Postbode en de SP steunen de staking van harte.

SP-Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen: 'Ik begrijp heel goed dat de TNT’ers staken. Het gaat hen niet alleen om het behoud van hun baan, maar ook om fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden in de hele postmarkt.'

Steunt u ook het protest van de postbodes? Hang dan de nieuwe Red de Postbode poster op om uw steun zichtbaar te maken.

Terwijl duizenden banen van fulltime postbezorgers op de tocht staan, wordt in de postmarkt intussen volop personeel gezocht. Andere bedrijven ontduiken met stukloon nog altijd het minimumloon en TNT zelf zet uitzendkrachten en flexwerkers in om het werk van de mensen die worden ontslagen over te nemen. Sharon Gesthuizen: 'Het is hoog tijd dat de vakbonden laten merken dat de grens is bereikt! Als TNT verstandig is dan luistert het bedrijf naar de werknemers en bindt het samen met hen de strijd aan tegen de uitbuiting in de postmarkt die de liberalisering over deze mensen heeft afgeroepen.'

Red de Postbode en de SP roepen alle TNT’ers op om mee te doen met de landelijke staking op 16 november en zullen die dag aanwezig zijn om de betogers een hart onder de riem te steken. Op de landelijke actiedag komen alle medewerkers van TNT bij elkaar op de Prinses Beatrixlaan 23, het hoofdkantoor van TNT Productie, in Den Haag.