Nieuws uit 2011

Meer duidelijkheid over de reorganisatieplannen PostNL

Sinds enkele weken heeft PostNL een brochure uitgegeven over de UWV-regels voor de geplande reorganisatie. In deze brochure staan de regels die PostNL dient te hanteren bij de reorganisatie. Deze brochure is gemaakt nadat zij afgelopen april zijn teruggefloten door het UWV. SP Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen blijft kritisch op de reorganisatieplannen: ‘natuurlijk ben ik blij met iedere stap die de reorganisatie voor de postbode minder erg maakt. Dat neemt echter niet weg dat deze reorganisatie volledig bij de werknemers wordt gelegd en dat er nog steeds harde klappen vallen’

PostNL Banenbedrijf: ‘Sigaar uit eigen doos’

Gisteren heeft PostNL samen met Randstad en Tempo Team het PostNL Banenbedrijf gepresenteerd. Gedwongen ontslagen PostNL-medewerkers kunnen door jaarlijks €14.000,- van hun vertrekpremie in te leveren tot maximaal 3,5 jaar baan- en inkomensgarantie kopen. SP Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen: ‘deze speciale uitzendorganisatie is een sigaar uit eigen doos, als de bedrijfsplannen wat meer op de werknemer en wat minder op de aandeelhouder waren gericht, was dit helemaal niet nodig geweest ’

Postbodes voeren actie: Met 2,6 miljoen kan ik ook liefdadig doen!

Gisteravond voerde Red de Postbode actie tegen de bonus van 2,6 miljoen die Peter Bakker bij zijn vrijwillig vertrek bij TNT meekreeg. Ook SP Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen was bij de actie aanwezig. “Het is onbegrijpelijk dat duizenden postbodes op straat komen te staan terwijl een vrijwillig vertrekkende CEO een bonus van 2,6 miljoen meekrijgt”, aldus Gesthuizen.

Actie tegen de miljoenen van Peter Bakker

Tijdens een actie vanmiddag in Den Haag zullen postbodes protesteren tegen de absurd riante vertrekregeling van Peter Bakker, oud CEO van TNT. Zorg dat je bij deze actie aanwezig bent!

Bakker, die afgelopen juni vrijwillig vertrok bij TNT, kreeg 2,6 miljoen vertrekbonus mee zo bleek de afgelopen week. SP Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen spreekt hier schande van.

“Hoe halen ze dit in hun hoofd? Het bedrijf ontslaat op zogenaamd bedrijfseconomische gronden duizenden werknemers maar dit geld is er wel.”

Voorbarige sluiting PostNL sorteercentra

De SP is tegen de aangekondigde sluiting van de sorteercentra in Doetinchem, Zevenaar en Groenlo. Het sluiten van deze sorteercentra is onderdeel van een grote reorganisatie waarbij PostNL 160 sorteercentra wil sluiten. Bij deze reorganisatie gaan 11.000 banen verloren, naar verwachting zullen hierbij 2.800 gedwongen ontslagen vallen. SP Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen: “Ik vind het aankondigen van de sluiting van deze drie sorteercentra te voorbarig. Het lijkt of PostNL is vergeten dat het UWV heeft besloten dat de ‘overcomplete postsorteerders’ niet zomaar ontslagen mogen worden.”