TNT-ers bezoeken de tentoonstelling ‘De postbode vertelt’

Zondag 26 juni heeft een groep TNT'ers in het Historisch Museum Ede de tentoonstelling ‘De Postbode vertelt’ bezocht. De TNT'ers waren erg enthousiast over deze expositie.

Tentoontselling De postbode vertelt

De tentoonstelling ‘De postbode vertelt’ laat zien hoe belangrijk de rol van de postbode in het verleden was. De tentoonstelling probeert door de verhalen van vroeger u weer terug in de tijd te brengen waarin de postbode een prominente rol had in de communicatie en het maatschappelijk leven.

Postbodes op bezoek

In de tentoonstelling komen door middel van filmmateriaal en geluidsfragmenten verschillende postbodes en mensen aan het woord die u terug in de tijd nemen dat postbodes van deur tot deur gingen en wisten wat er allemaal in hun straat of wijk speelde en leefde. Naast die verhalen van vroeger worden er allerlei voorwerpen getoond die dit beeld van vroeger compleet maken, zoals postbode kleding, de postbodefietsen, brievenbussen etc.