Actie tegen de miljoenen van Peter Bakker

Tijdens een actie vanmiddag in Den Haag zullen postbodes protesteren tegen de absurd riante vertrekregeling van Peter Bakker, oud CEO van TNT. Zorg dat je bij deze actie aanwezig bent!

Bakker, die afgelopen juni vrijwillig vertrok bij TNT, kreeg 2,6 miljoen vertrekbonus mee zo bleek de afgelopen week. SP Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen spreekt hier schande van.

“Hoe halen ze dit in hun hoofd? Het bedrijf ontslaat op zogenaamd bedrijfseconomische gronden duizenden werknemers maar dit geld is er wel.”

Bakker vertrok zelf en heeft volgens de regels geen recht op een vergoeding. Zeker niet op een dubbele. Dat is echter wel wat hij meekrijgt: twee jaarsalarissen en nog eens 800.000 euro extra omdat zijn contract zou moeten worden afgekocht. “Gewoon een schandalige manier om de zakken te vullen,” aldus Gesthuizen.

Bakker roept al maanden in de media dat hij de komende tijd vrijwilligerswerk voor de VN gaat doen. Met 2,6 miljoen op de bank naar nu blijkt. “We zullen TNT (tegenwoordig PostNL) deze middag duidelijk maken dat de postbodes kwaad zijn. En terecht!”

De actie heeft plaats voor het hoofdkantoor van TNT aan de Beatrixlaan in Den Haag. De TNT’ers zullen zich rond 17 uur verzamelen en een kamp opslaan. Aan de directie van TNT wordt een brief aangeboden.