Postbodes voeren actie: Met 2,6 miljoen kan ik ook liefdadig doen!

Gisteravond voerde Red de Postbode actie tegen de bonus van 2,6 miljoen die Peter Bakker bij zijn vrijwillig vertrek bij TNT meekreeg. Ook SP Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen was bij de actie aanwezig. “Het is onbegrijpelijk dat duizenden postbodes op straat komen te staan terwijl een vrijwillig vertrekkende CEO een bonus van 2,6 miljoen meekrijgt”, aldus Gesthuizen.

Peter Bakker, oud CEO, stopte uit vrije wil bij TNT (het huidige PostNL en TNT Express) en heeft dus volgens de regels geen recht op een vergoeding. Zeker niet op een dubbele. Dat is echter wel wat hij meekrijgt: twee jaarsalarissen en nog eens 800.000 euro extra omdat zijn contract zou moeten worden afgekocht. In totaal een bedrag van 2,6 miljoen euro. Leo Lamers, een van de woordvoerders van Red de Postbode, had geen goed woord voor deze gang van zaken over: “Gewoon een schandalige manier om je zakken te vullen ”

Tijdens de actie is aan zowel de Raad van Commissarissen van PostNL als aan de Raad van Commissarissen van TNT Express een brief aangeboden met het verzoek om duidelijk te maken welke argumenten hen heeft overtuigd om de bonus aan de heer Bakker toe te kennen.

Peter Bakker is als oud-CEO één van de trekkers geweest van de grootschalige reorganisatieplannen binnen TNT. Inmiddels roept hij al maanden trots in de media dat hij de komende tijd vrijwilligerswerk voor de VN gaat doen. Met 2,6 miljoen op de bank blijkt nu.