Nog altijd grote problemen bij postbezorging PostNL

Uit onderzoek van betrokken (ex)-medewerkers van PostNL, blijkt dat de problemen bij de postbezorging van PostNL nog altijd voortduren.
De afgelopen 2 maanden - augustus en september – hebben tientallen medewerkers bijgehouden hoeveel post er op depots blijft staan, en dus niet op tijd bezorgd werd. Het gaat hierbij om meer dan 65 gevallen. Daarnaast zijn er nog eens 33 gevallen bekend waarbij post is teruggevonden in sloten, bij bezorgers thuis of buiten op straat.

Leo Lamers van actiecomité ‘Red de Postbode’ vindt het te gek voor woorden dat de problemen nog altijd niet onder controle zijn. Lamers: ‘Voor de overcompleet verklaarde postbodes is het moeilijk te begrijpen dat zij zonder werk zitten, terwijl er veel post door onderbezetting niet bezorgd kan worden. Vervolgens besteedt PostNL een deel van de postbezorging uit aan andere bedrijven om op die manier toch de post besteld te krijgen. Voor de medewerkers is dit onbegrijpelijk’.